Jeg har i en årrække (siden 2006) primært skrevet klummer/blogs, men også artikler for den kristne ugeavis Udfordringen.

Hvad er avisen Udfordringen?

Udfordringen er en fælleskirkelig avis, som ugentligt skriver om kristne nyheder fra ind- og udland. Der er desuden portrætter, trosoplevelser og brevkasse, samt anmeldelser af bøger, film og musik. Avisen dækker alle kirkeretninger i Danmark, men står for det man kalder for karismatisk kristendom, hvor de åndelige gaver bliver brugt. Her er der vægt på en levende tro, som viser sig og giver sig til udtryk i hverdagslivet.

Klummer om kristendom

Den kristne avis UdfordringenKlummerne handler om kristendommen – bredt forstået. De fleste klummer er refleksioner og kommentarer til aktuelle eller generelle trosrelaterede emner. Da jeg selv er kristen, så interesserer det mig meget, hvordan man  lever som kristen. Kort sagt: Hvordan man lever som en efterfølger af Jesus i dagens Danmark.

De bedste af de mange klummer er siden hen blevet samlet og udgivet som en meditations- og andagtsbog med navnet: ‘117 anderledes meditationer’.

Hvad handler det med Jesus om?

Som det fremgår, så betyder troen på Jesus meget for mig. Faktisk vil jeg sige, at den definerer hvem jeg er og hvordan jeg lever mit liv. Da jeg først kom til tro på Jesus og forstod, hvad det indebar “at tro på Jesus”, så var der så meget andet, der gav mere mening. Både godheden og ondskaben i verden gav mening på et dybere plan. Generelt vil jeg sige, at jo mere jeg lever som Jesus sagde, at hans efterfølgere skulle leve, des mere glad og fredfyldt er jeg. Troen på Jesus giver på en måde et ekstra lag på livet. Næsten som at gå fra sorthvid til farve: Du ser det samme, men du ser det på en anden og rigere måde.

Det var blandt andet også derfor, at jeg lavede hjemmesiden OmJesus.dk som kort forklarer, hvad det betyder at tro på Jesus, samt har en masse relevante videoer fra særligt BibleProject. Hjemmesiden bliver brugt i sammenhæng med “Bøn på gaden” som er et koncept, hvor man simpelthen står på gaden og tilbyder at bede for forbipasserende. Det er der kommet mange gode samtaler ud af. Og ofte har der været brug for, at man kunne henvise til basal undervisning om troen på Jesus.

For desværre er der mange, som både er døbt og konfirmeret og kalder sig kristne, som ikke er klar over de mest basale emner i kristendommen. De siger, at de tror, men spørgsmålet er på hvad, hvis de ikke kan redegøre for de mest grundlæggende ting i kristendommen? Mange tager afstand fra noget, som de har misforstået. Det er jo lidt trist. Eller også tror man, at man tror, men det er bare ikke kristendom! Det er ikke skrevet i en fordømmende tone, men blot konstaterende ud fra mine mange samtaler med folk.

De fire store eksistentielle spørgsmål

Det vil jeg gerne være med til at ændre. For der er fire grundlæggende spørgsmål, som vi alle har brug for at få svar på her i livet:

  • Hvor kommer jeg fra?
  • Hvad er rigtigt og forkert?
  • Hvad er meningen med livet?
  • Hvad sker der, når jeg dør?

Jeg synes, at Jesus og kristendommen giver klart de bedste og mest fyldestgørende svar på de spørgsmål. Svar, som man både kan leve og dø på! Og de svar vil jeg gerne give videre til så mange som muligt.